Målgruppe: 3.-6. klasse
Varighed: 2 timer
Pris: 770 kr. (Bemærk nedsat pris for skoler i Rødovre Kommune 350 kr.)

I forbindelse med udstillingen Henning og Heerup International tilbyder Heerup Museum et kreativt værkstedsforløb for skoleklasser, hvor eleverne går på opdagelse i Henry Heerup og Carl-Henning Pedersens kunstneriske verdener med fokus på fortællinger mellem himmel og jord og skaber deres egne farvestrålende kosmos-kuber. 

Værkstedsforløbet starter med en dialogbaseret omvisning i udstillingen med fokus på Heerups ler- og stenskulpturer og Carl-Hennings ekspressive malerier. Sammen med en erfaren kunstformidler går vi på opdagelse i både brusende farveglæde og alvorlige fortællinger om livets store myter og modsætninger. Vi går tæt på Carl-Hennings særlige brug af himmelmotiver som sol, måne, stjerner og fugle, og dykker ned i Heerups jordnære univers af organiske materialer og hverdagssymbolik. Undervejs snakker vi om de inspirationskilder og motiver, de to kunstnere deler, men vi undersøger også, hvordan de hver især har deres helt eget kunstneriske udtryk.

Efter omvisningen går vi op i det kreative værksted, hvor eleverne skal lave deres egne ”kosmos-kuber” med personlige fortællinger om alt det, der udfolder sig mellem himmel og jord. Hver elev skal udsmykke seks udskårne papplader med motiver og symboler inspireret af Heerup og Carl-Hennings fantasifulde værker og dernæst samle kuben ved hjælp af limpistol. I kuben skal de modsatte sider arbejde op mod hinanden således, at hver elev ender med en kreativ kubisk fortælling om himmel og jord. De mange kosmos-kuber kan evt. monteres på pinde eller i snore og udstilles på skolen.