Målgruppe: 0.-2. klasse
Varighed: 2 timer
Pris: 770 kr. (Bemærk nedsat pris for skoler i Rødovre Kommune 350 kr.)

I forbindelse med udstillingen Henning og Heerup International tilbyder Heerup Museum et kreativt værkstedsforløb for skoleklasser, hvor eleverne introduceres til Henry Heerup og Carl-Henning Pedersens kunstneriske universer. Klassen stifter både bekendtskab med Heerups ler- og stenskulpturer, og hans fokus på at vække stenene til live gennem farver, og med Carl-Henning Pedersens ekspressive malerier med himmelmotiver. I værkstedet skaber klassen deres egne himmelsten med alt fra sol, stjerner og måner til regnbuer og fugle.

Værkstedsforløbet starter med en dialogbaseret omvisning i udstillingen med fokus på Heerup og Carl-Hennings kunstneriske udtryk. Sammen med en erfaren kunstformidler ser vi nærmere på, hvordan Heerup arbejdede spontant med skulpturer og snakker om, hvilke tanker hans finurlige former og figurer sætter i gang. Derudover kigger vi på Carl-Hennings himmelmalerier og går på opdagelse efter månekonger, kraftfulde stjerner og himmelskibe. Undervejs undersøger vi, hvordan man kan skabe fortællinger i kunsten via motiver fra både fantasiens og virkelighedens verden.

Efter omvisningen går vi i det kreative værksted, hvor eleverne skal skabe deres egne kunstneriske himmelsten sten med afsæt i Heerups stenskulpturer og Carl-Hennings poetiske fortællinger. Hver elev får en sten, som de skal skabe deres eget himmellandskab på ved brug af Posca tuscher i gul, hvid og rød. Vi starter med at male den mørkeblå nattehimmel som baggrund. Derefter skal hver elev skitsere deres figurer med papir og blyant, så de har en idé om, hvordan stenen skal udsmykkes. Når den blå baggrund er tørret, og skitserne er færdige, tager vi hvid, gul og rød i brug, og går i gang med at vække vores himmelsten til live med farver og former. Til sidst samler vi alle stenene på bordet, så der dannes ét stort himmelhvælv, klassen kan opleve sammen.