Målgruppe: 0.-2. klasse

Varighed: 2. timer

Pris: 770 kr. (Bemærk nedsat pris for skoler i Rødovre Kommune 350 kr.)

I forbindelse med udstillingen LEGESIND tilbyder Heerup Museum et kreativt værkstedsforløb for skoleklasser, hvor eleverne kommer på en legerejse. Klassen stifter bekendtskab med Henry Heerups legende tilgang til kunsten med tilgang til hans fantasifulde dyrefortællinger. Den søde fortælling om Lillefant vil være et omdrejningspunkt. I værkstedet skaber eleverne deres egen tredimensionelle ”lillefant” eller andre fantasidyr med snabel, store ører, stødtænder, solide ben mm. 

Værkstedsforløbet starter med en dialogbaseret omvisning i udstillingen med fokus på, hvordan Henry Heerup (1907-93) bruger legen og fantasien i skabelsen af kunst. Sammen med en erfaren kunstformidler vil klassen gå på opdagelse i forskellige malerier, skulpturer, skraldekunstværker og tegninger fra Heerups kunstneriske virke. Der vil være et særligt blik for dyr i Heerups værker såsom dansende katte, en skræmmende hane, en giraf der kan strikke, og elefanter der trutter i trompet. Vi snakker om farver, symboler, motiver og fortællinger for at forstå, hvordan man i kunsten kan lege med og omforme indtryk fra virkeligheden gennem egne associationer og fantasi. 

Inspireret af Heerup og hans værker går vi derefter i det kreative værksted, hvor eleverne skal skabe deres egen skulpturelle fantasi-elefant ved hjælpe af genbrugspap og DIY materialer. De skal tage udgangspunkt i elefantens anatomi, men omdanne dyret til deres eget fantasidyr. På den måde tager vi fat i øjets virkelighed og omdanner det til hovedets fantasi. Eleverne klipper snabel, ben, klør mm. ud og limer på en papkrop. Derefter tegnes former, mønstre som øjne mm., så der kommer liv i dyrene. Dyrene må gerne ende med at have flotte farver og dekorative mønstre. Vi slutter af med, at 3-5 udvalgte elever præsenterer deres fantasidyr for resten af klassen, og fortæller deres egen Lillefant-historie ud fra deres fantasidyr.

Kontakt Heerup Museum på heerupmuseum@rk.dk eller tlf. 3637 8700 hvis du vil booke værkstedsforløbet LILLEFANT.