Det Mellem Linjerne
- Malene og Henry Heerup i dialog

-

Heerup Museum præsenterer i efteråret 2011 en enestående dialogudstilling mellem to generationer Heerup. I udstillingen Det Mellem Linierne foretager billedkunstner Malene Heerup en undersøgelse af, hvordan Henry Heerups kunst, og livet sammen med ham, har sat sig spor i både tanker og visuelle udtryk. Samtidig får vi mulighed for at stifte bekendtskab med Malenes værker i museumsregi.

Malene Heerup (f. 1964) er uddannet fra Parsons School of Design i New York. Hun har hidtil udstillet på gallerier i Japan, USA og Europa. Som multikunstner elsker hun at udforske og udfordre kunstens rammer. Det uden ord interesserer hende, og ved sin eksperimenterende og kompromisløse skabertrang har hun i de senere år fået skabt sig et navn på samtidens kunstscene.

Til den kommende udstilling har hun konstrueret et univers af to- og tredimensionelle former: møbler, tekstiler, design, håndtuftede uldtæpper, malerier og skulpturer med mere flokkes i fri interaktion og leg. Hun taler til sanserne i et unikt suggestivt billedsprog. Dragende som de er, fortolker Malenes oliemalerier det moderne menneskes bevægelser, blikke og berøring. At male er hendes passion, og de store kompositioner emmer af musikalitet og sensualitet men også af originalitet og humor. ”Kunst skal leves med og leves i”, siger Malene selv og understreger, at hun ligesom sin farfar har overgivet sig til kunsten og livet og ønsker at berøre sit publikum.

Billedhuggeren, maleren og grafikeren Henry Heerup(1907-93) kender vi alle i kraft af hans personlige billed-og symbolsprog. Som maler af internationalt format, forbundet med blandt andre Corner, Decembristerne og COBRA samt repræsenteret på adskillige museer, har han i dag et stort publikum og en status som en ener i kunstens verden. Han har fortalt sjælfulde historier til os alle og har i høj grad også en særlig plads i Malenes hjerte.

Arven fra Henry Heerup til Malene foregår på mange planer, og er et centralt element i udstillingen, hvor den er under konstant forandring og til forhandling alt efter beskuer og kontekst. Udstillingen viser såvel Malenes som Henrys værker. Begge Kunstnere søger inspiration i omverdenen, i livets og menneskers frie udfoldelse og begge færdes de i fantasiens og farvernes sfærer. Som opdagelsesrejsende møder de – og beskueren – havfruer, høvdinger, under- og overjordiske verdener i en sanseoplevelse, som er farvestrålende, eventyrlig og på samme tid dybt menneskelig.

Hvis du er nysgerrig på Malene Heerups kunst, så se med her: