Kommende arrangementer

Gratis omvisning: kvinden og katten

I kulturer verden over har katten været knyttet til kvinder som f.eks. kattegudinden Bastet i egyptisk mytologi, frugtbarhedsgudinden Freya i nordisk mytologi og middelalderens hekse. Hør mere om forbindelsen mellem kvinden og katten, når museets kunstformidler viser rundt i den nye særudstilling. Ingen tilmelding. Gratis mod betalt entré.

Café H: It’s All About Art!

Mød Trine Ross, der fortæller om Heerup, Cobra og hvordan kunstneren og kunstbevægelsen smitter af på samtidskunsten i dag. Og så bliver der også tid til at tale om, hvordan det er at arbejde med kunst, som kunstanmelder, forfatter og holdkaptajn på DR K’s Kunstquiz. Det kommer med andre ord til at handle om passion, visioner og ren og skør begejstring, for det hele handler om kunst! 80 kr. inkl. et glas vin og snacks eller 40 kr. for venner. Billetter købes på heerup.dk eller på museet inden 14. marts.

Køb billet

Gratis omvisning: kattemanden Heerup

I sin berømte have på Kamstrupvej 96 i Rødovre var Henry Heerup omgivet af katte. Han passede, fodrede og malede dem, og omtalte endda sig selv som “kattemanden”! Hør alle de gode historier om Heerup og hans elskede katte, når museets kunstformidler viser rundt i den nye særudstilling. Ingen tilmelding. Gratis mod betalt entré.

Påskeworkshop: katteklip og kattemasker

Kom med til kattesjov! Vi laver katte påskeklip og finurlige kattemasker på pind, som du kan tage med hjem! Vores kunstformidler står klar i workshoppen mandag til onsdag kl. 11-14, men værkstedet er åbent og fyldt med materialer hele påsken. 35 kr. pr. deltager inkl. entré til Heerup Museum. Ingen tilmelding.

Café H: Karina Dillon – hvad siger din kat?

Om du er katteejer, katteelsker eller blot optaget af dyr, må du høre Karina Dillons spændende foredrag om kattens adfærd og sprog. Vi kommer hele vejen rundt om dyrets særheder, sociale og territoriale adfærd, kostvaner og mm. Måske ser vi derefter Heerups katte i et helt nyt perspektiv! Dillon er katterådgiver og veterinærsygeplejerske med speciale i katte. 80 kr. inkl. et glas vin og snacks eller 40 kr. for venner. Billetter købes på heerup.dk eller på museet inden 19. april.

Køb billet

Forårsmarked på Heerup Museum & Rødovregaard

Nyd foråret og find inspiration til haven og hjemmet, når gården igen fyldes med planter, stiklinger og lækkert kunsthåndværk. Vi har aktiviteter for både børn og voksne, og der kommer kaninhop, katte, kunstguider mm. Tjek programmet når tiden nærmer sig. Tag familie og venner med og nyd foråret på vores idylliske gård. Vi har selvfølgelig gratis adgang til både Heerup Museum og markedet begge dage.

Kunstguide på forårsmarkedet

Se kattekunst i udstillingen DET VAR KATTENS og oplev Heerup Museum på en helt ny måde! Museets kunstguider står klar til at besvare dine spørgsmål om alt fra museets historie og arkitektur til Heerups liv, kunst og berømte have i Rødovre.

 

Mors Dag Brunch: skønne kvinder og katte

En skøn Mors Dag oplevelse med din mor, svigermor, mormor eller en anden dejlig kvinde. Nyd en let brunch, mens vi fortæller om frodige, sjove, smukke og kloge kvinder samt om forbindelsen mellem katte og kvinder i kunst og kultur, hvor katten bl.a. er symbol på moderinstinkt, frugtbarhed og erotik. 180 kr. pr. person for brunch, foredrag og entré. Billetter købes på heerup.dk eller på museet inden d. 5. maj.

Køb billet

Gratis omvisning: jeg er sgu’ min egen!

Hunde har ejere – katte har slaver, siges det. Kattens egenrådige gemyt har givet den et særligt ry, men hvordan kommer dette til udtryk i kunsten? Det kan du høre mere om, når museets kunstformidler fortæller om kærlige og krasbørstige kattemotiver hos Heerup og andre danske kunstnere. Ingen tilmelding. Gratis mod betalt entré.

Kattebingo

Kom til kattebingo på Heerup Museum! I anledning af forårets udstilling DET VAR KATTENS inviterer Rødovre Bibliotek til en særudgave af bibliotekets bogbingo. Du får inspiration til gode romaner, noveller og digte, hvori der indgår katte –  desuden har du mulighed for at vinde kattens gode præmier! Tag samtidig et kig på de skønne kattemotiver i udstillingen. Pris 40 kr. inkl. entré til museet. Billetter købes på rdb.dk eller biblioteket.

Tidligere arrangementer

Fastelavn og kattequiz

Vinterferieværksted: lav din egen kattesæbe

Gratis omvisning: katten som symbol

Vinterferie værksted: lav din egen kattesæbe

Fernisering DET VAR KATTENS

Café H: Vintersang og serenader v/ Clara Vuust

Nytårstaffel

Nisserier og juleværksted

Nissebrunch

Plantefarvernes Julemarked

Gratis omvisning: Sæt tryk på verden

Gratis omvisning: Fri som en fugl

Familieworkshop i efterårsferien

Kreativ søndag – leg med linjer

Gratis omvisning: In a New York State of Mind

Koncert m. Stanley Samuelsen

Café H – På tværs af Atlanten

Fernisering DK – US, Heerup & Mathiesen