Kategorier,

FOREDRAG – CoBrA, KUNST & LEG

kr. 80

På lager

Onsdag 30. november kl. 19-21 

Med legen i fokus og barnet som forbillede var Henry Heerup med til at ændre forestillingen om, at kunsten kun var for de få. I en lang række utraditionelle udsmykningsopgaver lod han liv og kunst smelte sammen med afsæt i fantasiens og legens frie udfoldelse.

I aftenens foredrag går Heerup Museums kunstformidlere Christina Klestrup og Sylwia Tawadrous tæt på både Heerups totaludsmykning af legetøjsbutikken 'Rigtigt Legetøj', hans kunstlegepladser til Verdensudstillingen i New York og Tivoli i København samt den enestående dekoration af Folkebørnehaven Hjortøgade 3 (i dag Børnehuset Cobra).

Hør meget mere om legens betydning for Heerup og kredsen af spontant-abstrakte kunstnere fra Linien, Helhesten og Cobra, når vi viser sjældne billeder fra arkivet og dykker ned i de pædagogiske og æstetiske tanker, som var med til at skabe et afgørende nybrud i dansk kunst ved at insistere på samarbejde, fri fantasi og legens nødvendighed!

Begrænset antal billetter. Pris: 80kr eller 40kr for Heerups Venner. Arrangementet afholdes på Heerup Museum og i lokalet Vognporten.