Heerup
- De unge år

-

Henry Heerup er kendt som en folkets kunstner med stor kærlighed til symbolik, farve og fantasi. Igennem et langt liv skabte han ikoniske værker om menneskets glæder og sorger. Mange kan i dag opleves på store danske museer som led i fortællingen om den etablerede kunstner Heerup. Men også Heerups unge år var af stor betydning for hans billed-og formunivers. Hvordan opstod f.eks.Heerups karakteristiske streg? Hvilke afgørende bekendtskaber gjorde han på Kunstakademiet, og hvordan fandt han sin særegne stil i tidens markante danske kunstmiljø?

Vær med når Heerup–De unge år undersøger begyndelsen på Heerups kunstneriske levebane og fortæller historien om hans søgen efter identitet, stil og frihed. Med afsæt i eget liv og udseende skabte Heerup livet igennem en lang række selvportrætter og elskede figurer som indianeren, narren og nissen. De mange selvbilleder har stadig stor relevans i dag, hvor børn og unge iscenesætter deres egen unikke stil eller personlighed – i familien, samfundet eller på de sociale medier.

Heerup Museum stiller i efteråret 2014 skarpt på Heerups mange former for selviscenesættelse. Vi dykker ned i fortællingen om en original kunstner, hvis livsværk inspirerer og udfordrer os på fantasi, farver og følelser, og der lægges op til, at på Heerup Museum må vi gerne lege. Nissen var en af de figurer, Heerup ofte brugte i sine værker, blandt andet som repræsentant for fantasien.