Heerups herlige nisser!

-

Pop-up udstilling med Heerups elskede nisser og nisselandskab i pap – se den i Vognporten på Heerup Museum.

På Heerup Museum er vi kommet i julehumør og har fundet Heerups herlige nissebilleder frem! Denne lille finurlige figur fulgte Heerup gennem hele livet, men det var ikke mindst, da han i 1960’erne kom for skade at fortælle en journalist, at han var Formand for nissernes fagforening i Vanløse og Rødovre, at Heerup blev kendt som hele Danmarks Kunst-nisse og Nissernes konge.

NISSER HELE ÅRET RUNDT

Selvom Heerup understregede, at han ikke opfattede nissen som et særligt julefænomen, men at nissen i tråd med den nordiske folketro kunne ses hele året rundt, er det jo netop nu, hvor vi nærmer os julemåneden, at vi mindes den folkekære Heerup, hvis hjem og hjerte altid var åbent for de små væsener med de spidse røde huer!

Derfor er det en fornøjelse at kunne byde velkommen til en anderledes, tankevækkende og humoristisk juleoplevelse på Heerup Museum. Her vil du bl.a. kunne opleve nissen med den sorte kat, forretningsnissen, kirkenissen og harpenissen samt nissen der udtrykker sin kærlighed for den smukke kvinde i skæret fra Betlehemstjernen. Pop-up udstillingen tilbyder også et glædeligt gensyn med de nostalgiske Heerup-nisser, der gennem årene vandt indpas i mange danske hjem, som f.eks. Heerups elskede julekalender lavet for Danmarks Radio tilbage i 1968.

FANTASIENS FORSVARER

Nissen skildres ofte som en figur, der både er barn og voksen eller ingen af delene. Dens navn stammer fra det nordiske drengenavn Niels, og fra den tidlige folketro var nissen lunefuld og drilsk af natur – lidt som en uartig dreng. For den legende kunstner Heerup var nissens ”barnlige” egenskaber interessante; det frække, det følsomme og vigtigst af alt det fantasifulde.

Ifølge Heerup kunne nissen netop bringe fantasien og det forunderlige ind i hverdagen, og den kunne derved sammenlignes med kunstneren selv og dennes rolle i samfundet. Heerup legede da også selvbevidst med nisse-rollen, når han med et glimt i øjet tog nissehuen på eller gav nissen i sine værker sine egne ansigtstræk.

NISSELANDSKAB I PAP OG KREATIVT JULEVÆRKSTED

Inspireret af Heerups elskede nisser har kunstformidlerne på Heerup Museum bygget et fantasifuldt nisselandskab i pap som en del af pop-up udstillingen.

I løbet af december måned vokser nisselandskabet sig endnu større – og endnu flottere – når nisseglade børn og voksne inviteres med til kreative juleværksteder, hvor de kan bygge og dekorere deres egne kælke, grantræer eller drilske julenisser i pap! Kom og leg med i weekenderne d. 4. og 5., 11. og 12. samt 18 og 19. december fra kl. 11-15.

Juleværkstederne er for hele familien, og det koster kun 35 kr. at deltage. Så får man til gengæld også adgang til både det kreative værksted, udstillingen Heerup Grafik og pop-up udstillingen med alle Heerups nisser!

Vi glæder os til at se jer på Heerup Museum i december!