Kategorier,

BEHNCKE – HEERUP – HILDEBRANDT

kr. 100

Tilbud

I forbindelse med særudstillingen BEHNCKE - HEERUP - HILDEBRANDT har Heerup Museum og Vendsyssel Kunstmuseum udgivet et rigt illustreret udstillingskatalog med forskningsartikler om de tre medvirkende kunstnere, Søren Behncke, Henry Heerup og Kristian Hildebrandt, og deres forhold til skraldet som kunstnerisk materiale.

Foruden en introduktion til udstillingens indhold og tematikker, er følgende tre artikler at finde i kataloget:

  • Postdoc. ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet, Jens Tang Kristensen, placerer i sin artikel billedkunstner Søren Behncke i en kunsthistorisk kontekst med bl.a. dadaisme og surrealisme. Som læser får man et godt indblik i Behnckes kunstneriske arbejde, ikke mindst de ofte tidsbegrænsede forgængelige værker i byens rum.
  • Museumsleder på Heerup Museum, Anni Lave Nielsen, lader i sin artikel selve “oplevelsen” være omdrejningspunkt for forståelsen af Henry Heerups skraldemodeller. Heerup var optaget af det frigørende og intuitive i skraldet som materiale. Skraldemodellerne ses på denne måde som et processuelt og åbent udtryk, der opfordrer os til at lade os involvere i kunsten.
  • Museumsdirektør på Vendsyssel Kunstmuseum, Kathrine Hejborg Kristensen, introducerer i sin artikel læseren til Kristian Hildebrandts liv mellem skomagerværkstedet og verdenskunsten. Omdrejningspunktet er det kendte i det ukendte, især i "hærværksbøgerne” hvor Hildebrandt tegner og maler i allerede eksisterende bøger og derved “ødelægger” for at kunne lade nyt genopstå.

Hardcover, 140s. Format 20.5 × 25.5cm

SÆRPRIS KR 200

GLÆD DIG!