Kategorier, ,

Danmark set gennem et cykelhjul

kr. 350

Bogen undersøger cyklens kulturhistorie i Danmark fra de første forsigtige træd i pedalerne i det 19. århundrede og frem til moderne tid, hvor cyklen har indtaget bybilledet som en signatur for bæredygtig, sund livsstil.

Landskabet, byernes udformning og befolkningens karakter har medvirket til at gøre cyklen til danskernes nationale køretøj. Cyklens lange historie i Danmark har således gennem mere end 100 år været koblet til noget særligt dansk, og det har manifesteret sig i kunst, litteratur, musik, arkitektur og film, hvortil selvfølgelig kommer cykelsporten. Bogen tilbyder for første gang et samlet overblik over cyklens danske kulturhistorie, som belyses gennem et analytisk blik på et rigt udvalg af kulturens og kunstens kommentarer til den danske cykelkultur. Fantastisk vidende, underholdende, overvældende, smuk og farverig er blot nogle af de ord bogen er anmeldt med.Og så er der selvfølgelig et par sider med Heerup!

Gads Forlag, Martin Zerlang . 270 sider. Masser af charmerende historiske fotos og viden. Hardcover - ryg i lyst lærred. Format 25.5 × 28.5 cm