Kategorier, ,

IRMA + lidt om Heerup :-)

kr. 300

På lager

ALT DET, DU HAVDE GLEMT, DU KUNNE HUSKE…

IRMA har sat sit præg på dagligvarehandlen siden 1886. Snart er historien, som vi kender den, slut. Her er bogen, der gennem udvalgte ikoniske genstande fortæller Irmas historie: Irma kunstdåser af fx Henry Heerup, Irma-kaffen, rødvinen, Maries medister, Irma-dukker, engangstrusser, Kina-sko og meget mere.

Få den nostalgiske historie om dengang Irma åbnede sin første selvbetjeningsbutik efter amerikansk forbillede. Læs om tiden, hvor Irma også var et rejsebureau, der fragtede eventyrlystne danskere til eksotiske egne. Om hvordan kunderne kunne ringe og bestille frisklavet kolbekaffe på Irma-fonen og om kaffe-sporvognene, der kørte rundt i de københavnske gader. Det er en fortælling om kampen for fødevarernes kvalitet, økologi, godt købmandskab og små producenter. Ikke mindst er det Irma-historie flettet sammen med danmarkshistorie.

OG SÅ SYNES VI HER PÅ HEERUP MUSEM SELVFØLGELIG…at Heerups IRMAPIGE plakat og DRIK IRMA KAFFE plakat fortjener en særlig opmærksomhed – vi har derfor genoptrykt begge plakater. Køb dem her i webshoppen på heerup.dk

Dorthe Chakravarty er historiker, forfatter og forhenværende radiovært på DR P1. Hun har skrevet flere kulturhistoriske bøger.