Heerup Museum er et mindre kunstmuseum for den folkelige kunstner Henry Heerup (1907-93). Museet er placeret i tilknytning til den gamle slægtsgård Rødovregård, som oser af historie. Heerups kunst taler direkte til børn med klare farver, sprudlende fantasi og genkendelige motiver fra hverdagen.

Museet har skiftende særudstillinger, men tilpasser kunstforløb, så det kan bookes hele året. Med sin overskuelige størrelse er Heerup Museum meget velegnet til at introducere børn til en kunst og kulturinstitution. Vi tror på den spændende fortælling og nærvær uden den løftede pegefinger.

Skoleklasser har gratis adgang i følgeskab med lærer og er også velkomne til at besøge museet på egen hånd. Blot vil vi bede jer anmelde dette besøg i forvejen.

Fra d. 25. juni til d. 1. september 2019 vises særudstillingen HEERUP – Sommer, cykler og symboler på Heerup Museum. Udstillingen viser værker fra museets egen samling, og du kan opleve både malerier, grafik, sten- og skraldeskulpturer fra Heerups hånd.

Hvis du besøger udstillingen med din klasse, kan du bestille en dialogbaseret omvisning af en times varighed (se mere her) eller et to timers værkstedsforløb, hvor eleverne både får en omvisning og en kreativ opgave, som kan perspektivere billedsamtalen (se mere her).

Kahoot

Heerup Museum har for nylig udviklet to kahoots, som skoleklasser kan bruge i deres undervisning for at blive klogere på Henry Heerup eller konkurrere på viden om hans liv og værker. Følg linkene herunder for at afprøve din Heerup viden:-)

Henry Heerup 3-6. Klasse

Henry Heerup. 7. klasse og op

Praktisk info og betaling

Heerup Museum er åbent for omvisninger og værkstedsforløb tirsdag til fredag fra kl. 9.00

Ring 36 37 87 00 tirsdag – fredag kl. 9.00-16.00 eller send en mail til heerupmuseum@rk.dk

Oplys gerne ønskede datoer/tidspunkter, antal elever og klassetrin, kontaktperson med tlf nummer og email, skolens navn og adresse, evt. ønske om booking af spiseplads.

Heerup Museum giver skoler og offentlige institutioner kredit mod fremvisning af EAN- og CVR nummer.

Afbestilling af omvisninger skal ske senest 7 dage før jeres planlagte besøg, ellers pålægges et gebyr på 200 kr.